Customize

#OP Niepodległość

Discussion in 'Anonimowi w Polsce' started by Anonymous, Feb 4, 2013.

1. Anonymous Member

Witamy, drodzy Anonimowi. Pragniemy Was poinformować o inicjatywie jaka powstała. Myślimy, że nasze środowisko ucichło za bardzo od czasów protestów, naszych protestów, przeciwko ACTA. Pokazaliśmy, jak wiele możemy osiągnąć. Polski naród to waleczny naród, to nasz naród - ja, Ty, bliskie nam osoby. Jesteśmy niepokorni, gotowi by decydować samodzielnie o własnym losie. Nie możemy pozwolić na ubezwłasnowolnienie, samowolkę polityków i ich bezkarność, która z każdą chwilą posuwa się dalej mimo naszej woli. Kilkaset osób, NIEODPOWIEDZIALNYCH za nas wszystkich, sprawuje nad nami "władzę". Naród nie powinien bać się władzy, to władza powinna bać się NAS. Nie pozwólmy na to, by pozostawali bezkarni. Powinniśmy zjednoczyć siły i zadbać o własny los, nie bądźmy ślepi, jeśli są możliwości, powinniśmy wykorzystać je, dla naszego dobra. Rząd lubi, gdy okazujemy bezradność, gdy mówimy, że i tak nic nie da się zrobić, zmienić, naprawić. Nie powinniśmy tego robić, mówić w ten sposób, okazywać biernych i bezczynnych postaw, które zakładają, że nie możemy nic zmienić i z góry skazują nas na niepowodzenie. Rząd widzi tłumy ludzi, którzy nic nie robią, więc narzuca nam własną wolę z którą się nie zgadzamy, a akceptujemy w bezczynności! Dajemy w ten sposób politykom przyzwolenie na kierowanie nami jak niesamodzielną bezradną bandą idiotów, a przecież nimi nie jesteśmy, POKAŻMY IM TO! Drzemią w nas siła i potencjał do działania, przestańmy tkwić w bezczynności. Potrafimy osiągnąć sukces, jest wiele tego przykładów. Powinniśmy zatroszczyć się o swój los samodzielnie, podjąć się wielkich czynów, jesteśmy do tego stworzeni, a w jedności jesteśmy gotowi. Zjednoczmy się, by osiągnąć najwyższe cele!

Nasza inicjatywa OP Niepodległość ma na celu aktywizację nas Anonimowych, każdego z osobna, dla dobra całego narodu. Celem pierwszym jest silne wsparcie akcji zmieleni.pl oraz zasypanie portali społecznościowych informacjami o akcji zmieleni.pl. Chcemy, by doszło do rozprzestrzeniania się IDEI, pamiętajcie drodzy Anonimowi, że idea jest nieśmiertelna, żyje w każdym z nas. Pozwólmy jej rozlać się po NASZYM kraju. Mamy możliwość wpłynięcia na to, w jaki sposób władza jest sprawowana. Każdy z nas może mieć mniej lub bardziej słuszne poczucie bezradności, co gorsza, zakładamy, że nic nie możemy zrobić, "to i tak nic nie zmieni"! TO NIE JEST PRAWDA! Oczywiście, żaden z nas nie zrobi tego zupełnie samodzielnie, jednak naród... NARÓD to siła i potencjał. Należymy do tego narodu. W jedności NARÓD może osiągnąć wszystko. Wyobraź sobie milionowe tłumy ludzi, zjednoczonych w IDEI, to widok piękny. Tacy ludzie, to nasza siła i nasze wsparcie, potrzebujemy tego, stwórzmy to! Twórzmy naród sprawujący władzę nad swoim państwem NIEPODLEGŁYM!

Wspomnieliśmy, że pierwszym krokiem jest wsparcie akcji zmieleni.pl. Każdy z nas, każdy pełnoletni, korzystający z pełni praw może podpisać dokument w celu wsparcia akcji wprowadzenia JOW. Nie jest to podpis obligatoryjny, a jedynie wyrażenie wsparcia, podtrzymanie obywatelskiej inicjatywy i IDEI. Dobrze nam wiadomo, że obywatelskie oddolne inicjatywy przeciw władzy budzą respekt, mogliśmy to obserwować podczas protestów przeciwko ACTA. Chcielibyśmy, by temat posłużył w pierwszym etapie edukacji o samej akcji zmielonych.pl i zrzeszeniu Anonimowych i każdego zainteresowanego. Chcemy, by temat stał się naszym swoistym centrum informacji o przebiegu akcji zmieleni.pl. Wasz odzew i konstruktywna odpowiedź w sprawie #OP Niepodległość zadecyduje o dalszych losach naszej operacji i NASZEGO państwa. Czujcie się odpowiedzialni, silni, wykorzystajcie możliwości, portale społecznościowe, własną inwencję, każde dane Wam narzędzie. Dążmy do celu w jedności, w jedności ogromna siła.
  2. Anonymous Member

3. Anonymous Member

Proszę o połączenie tematu z tematem dotyczącym i wybranie jednego tematu dla obu.
  4. Anonymous Member

5. Anonymous Member

Niezły bullshit z tego tematu.
  6. Anonymous Member

Byłem w Łodzi na pierwszym zjeździe. Zaproponowałem współpracę kilkudziesięciu osób przy zbieraniu podpisów. Pozostawiłem namiary i nic z tego nie wyszło. Cisza.
    Zwracacie się do nas chujowym tekstem, taką typową agitką pozbawioną treści.
    Temat jest ważny ale przestańcie go psuć!
  7. Anonymous Member

Po pierwsze tl;dr Po drugie kolejny thread zaczynający sie od "#op" co skłania mnie ku temu, że jednak nie warto czytac. Jak mi sie zachce to moze troche przeczytam zeby chociaz wiedziec o co chdzi... od tak z nudów.
  8. TheRe@der Member

W pierwszym poście pewnie pisały osoby, które potrzebują wsparcia jakiegokolwiek ze strony "narodu". Pisali o tym, że nie można tkwić w bezczynności, fakt forma gówniana, ale nie o formę chodzi. Nie forma jest tematem dyskusji. Ja jestem bardzo zainteresowany wsparciem akcji. Ci którzy nie mają zamiaru NIC ZMIENIAĆ nie powinni mieszkać między granicami naszego państwa. Pewnie mają robotę, albo jakiś cholerny zasiłek, a poza tym wszystko wyraźnie w dupie, zajmują miejsca, które mogłyby zająć osoby z motywacją do działania. Co z Wami jest? Każdy kto zakłada, że nic nie zrobi, bo nikt nic nie robi, sam nic... Nie robi ;/ Masło maślane, jedyne istniejące perpetuum mobile. Nie dość, że działa, to jeszcze coraz lepiej. Tak, pozwólcie się wyje^&ć politykom i wyssać do suchej nitki. Chcę pomóc! Chcę, żeby znalazł się ktoś, kto mną pokieruje. Panie autorze "Byłem w Łodzi" proszę o kontakt w miarę możliwości.
  9. Anonymous Member

Hahahah. Dobre sobie, drodzy autorzy, współczuję ale nie znajdziecie żadnej pomocy na tym forum. Nastroje są anty-IDEOWE w większości. Anonimowi tutaj to nieroby, nie przyłączą się do OP, bo nic nie da się zrobić, bo nie ma sensu, bo i tak nic to nie da. Nie to forum, to tylko... Takie miejsce, gdzie każdy jest anonimowy ale nie Anonimowy, każdy robi nic. Szukajcie pomocy w innym miejscu, tutaj... Sami widzicie. WhyWeDoNOTProtest? We are victims but no activists. Aktywiści, hahah :D Go home anonymous, ur drunk soo much. ;/
  10. Anonymous Member

Frazesy odłóżmy na bok.
    Chcę wiedzieć czy zmieleni.pl to tylko JOW, czy także propozycje zmiany ordynacji wyborczych na takie, które dadzą obywatelom możliwość faktycznego współdecydowania. Jakie są Wasze propozycje i czym je uzasadniacie?
    Może któryś z forumowiczów WWP będzie chciał zaangażować się w tą inicjatywę ale musi poznać argumenty i szczegóły. Drogi fanatyku myślenia, hasła: NIC ZMIENIAĆ, sam nic nie robi, POKAŻMY IM TO itd. - niczego nie określają, są puste.
    Lepij jest wiedzieć niż myśleć, że się wie!
  11. Anonymous Member

http://www.jow.pl/abc-jow#1

Bardzo dużo jest tu tekstu, może niepełnego szczegółów, ale czy Waszym zdaniem jest niezgodny z prawdą?
    Bardzo mi się podoba ta inicjatywa, również ją wesprę. To informacje ze strony internetowej. Daleko idąca ostrożność każe myśleć, że stan faktyczny po wprowadzeniu JOW będzie odrobinę inny, niż jest to opisane na samej stronie pod podanym przeze mnie linkiem. Czy ktoś mógłby tutaj "przeprowadzić dyskusję z treścią" znajdującą się pod linkiem? Jedynie realistycznie i konstruktywnie, proszę! Czy Waszym zdaniem w treści na stronie jest tylko niewiele szczegółów, a obraz JOW jest idealizowany, czy faktycznie może wyglądać to inaczej? Proszę osoby zorientowane o zabranie głosu.
  12. Anonymous Member

Jeśli kandydat miałby być odpowiedzialny przed swoimi wyborcami, w jednym okręgu o wielkości mniejszej niż obecne powiaty, myślę, że mielibyśmy większą kontrolę nad tym, co się dzieje. Jeśli nie ma zmian, wybierany zostaje inny kandydat. Każdemu z nich zależy na tym, by kadencję utrzymać. Prawdopodobieństwo, że w jednym takim okręgu znajdzie się kilka osób aktywnych, którym zależy na reprezentowaniu potrzeb swojego okręgu jest moim zdaniem duże. Nasz kraj nie może być złożony z samych złodziei, dawno by go nie było. :) Wielkością okręgi byłyby mniejsze, niż przedstawione na tej mapie gminy >

http://upload.wikimedia.org/wikiped...a_powiaty2.png/646px-POLSKA_mapa_powiaty2.png
  13. Anonymous Member

Czy musimy prowadzić debaty na temat, czy wprowadzenie JOW jest czymś dobrym dla nas wszystkich? Zmielono nasze wcześniejsze podpisy, bo wprowadzenie JOW zmieni władzę. Obecnie jest bardzo źle moim zdaniem, po prostu zawalczmy o coś innego, nie wiemy jak będzie, czy lepiej, czy gorzej ale możemy być pewni, że będzie INACZEJ.
  14. Anonymous Member

Można również zapoznać się z treścią statutu, wydaje się najwyżej postawionego stowarzyszenia, co nakreśli nam kierunek i sposób działania akcji, którą również mam zamiar wesprzeć. :)

http://www.jow.pl/statut
  15. Anonymous Member

Dzięki za linki.
    Nie dowiedziałem się jeszcze kilku spraw ( gdyż mogą być różne rozwiązania):
    - co Stowarzyszenie rozumie pod pojęciem JOW,
    - kto będzie mógł kandydować i na jakich zasadach,
    - czy przewiduje się możliwość odwołania kandydata w czasie trwania jego kadencji,
    - jaka przewidywana jest forma finansowania,
    - czy Stowarzyszenie zobowiązuje się doprowadzić sprawę do końca (zgłosić lobbystów itp.).
    To niektóre z nich.
    Jedno jest oczywiste, zmiany w Polsce należy zacząć od zmiany ordynacji wyborczych.
  16. Anonymous Member

Wystosujemy wiadomość do najwyżej postawionych ludzi zajmujących się całą inicjatywą, dziękujemy za pytania! Więcej takich rzeczowych wiadomości!
  17. Anonymous Member

jow.pl zamieścił na swojej stronie następującą treść:

jow.png

Czy znajdą się chętni, by wydrukować stosy czarno-białych ulotek i zaspamować własne dzielnice w mieście? Okleić słupy, pokazać, że inicjatywa żyje i są ludzie, którzy wesprą ją silnie?

PDF do wydruku i powyższa treść.
    http://www.jow.pl/strona/ulotka-ruchu-wydrukuj-przekaz-dalej.html
  18. Anonymous Member

Akcje będzie można zacząć gdy zostanie opracowany tekst zmian. Na początek wystarczą precyzyjnie określone postulaty.
    CHCEMY JOW nie wystarczy, bo nie wiemy czego chcemy.
  19. Anonymous Member

Trudno jest komentować bzdety, reagować jednak trzeba.
    Każdy z nas porusza się własnym szlakiem i tylko na moment przysiada na jakiejś gałęzi.
    Dla mnie taką gałęzią był Boniecki, było ACTA, a teraz może być ordynacja wyborcza.
    Pozostałe operacje mnie nie interesują.
  20. Anonymous Member

Sądzę, że zaliczam się do średnio ponformowanych Polaków. Szukałem informacji dotyczących JOW.
    Jest tego dużo ale nadal nie wiem o co mam walczyć. W Polsce zorganizowało się sporo grup wspierających JOW. Można to nazwać sukcesem organizacyjnym ale nic ponadto, gdyż posługują się ogólnikami publikując laurki o sobie. Nikt nie sformułował tez dotyczących JOW. Obawiam się, że nikt ich nie zna. Skoro ja, średnio poinformowana osoba, nie wiem o co mam walczyć, to co może wiedzieć osoba mniej poinformowana? Jeżeli celem jest zmiana ordynacji wyborczej to chcę wiedzieć na czym konkretnie ma ona polegać. Trzeba to określić.

Treść ustawy wprowadzająca jednomandatowe okręgi wyborcze może być tak skonstruowana, że zaprzeczy idei głoszonych zmian. Wiem jak to wygląda w Wlk. Brytanii, Szwajcarii i innych krajach. Nie wiem co ma być w Polsce, szczegóły są ważne.
  21. Anonymous Member

Nareszcie ktoś trzezwo zaczął kwestionować to całe bezkrytyczne spuszczanie sie wszystkich zwolenników JOW'ów na całą tą ideą i walenie niewiele mówiącymi ogólnikami.
  22. Anonymous Member

Piszą o zbieraniu podpisów pod wnioskiem o referendum w sprawie JOW.
    Czy któryś z Was zna jego treść?
    Czy jest tam definicja JOW określająca postulaty?
    Ja nie mogłem tego znaleźć, a przecież od definicji powinno się zacząć, inaczej pozostanie ino piana.
  23. Anonymous Member

24. Anonymous Member

I tak oto Anonymous zaczęli mieszać się w politykę...

Mam pomysł: załóżmy anonimową partię mającą na celu zalegalizowanie marihuany.
  25. Anonymous Member

Tak czy siak polskie podforum to najgorsze gówno jakie można sobie wyobrazić. Banda leni z gimnazjum organizująca protesty, na które nawet organizator nie przychodzi, nagminnie produkująca patetyczne frazesy, chcąca organizować przewroty i walczyć o niepodległość, którą już mamy, myśląca że zna się na polityce, że może zbawić Polskę i że Anonymous poprą ją w politycznych gierkach.
  26. Anonymous Member

Chyba osądzasz oceniając własne posty.
    Anonymous od początku zamieszane jest w politykę, bo inaczej się nie da, a nazwa tego forum uzasadnia to.

Bez względu na nasze prywatne poglądy, zmiana sceny politycznej w Polsce leży w interesie każdego z nas.
    460 okręgów wyborczych oraz równa możliwość kandydowania niewątpliwie tą scenę zmieni. Pojawią się nowi ludzie wybrani przez nas i na wybór których będziemy mieli realny wpływ.
    Dość upokorzeń, czas na faktyczne zmiany.

Do panów: Kaczyńskich, Tusków, Ziobrów, Palikotów, Piechocińskich, Kaliszów, Millerów i pozostałych.
    "Mordy Wy moje... nie chcę Was!"
  27. Anonymous Member

Polityka dotyka wszystkiego dlatego każde działanie dotyczy polityki.
    O tym wie każdy gimbus.
    Kim Ty jesteś?
  28. Anonymous Member

Popieram oburzenie tym, że tu zaczyna sie Anonymous mieszac z polityką.. ba! tu zachwile wyjdzie iż to rzecz normalna i zawsze tak było, a w ogóle zróbmy partie! Brzydze sie polityką i trzymam sie od niej z daleka. Tak tu jak i wszedzie.
  29. Anonymous Member

+1
  30. Anonymous Member

Mam nadzieję, że będziesz konsekwentny i dotrzymasz składanych deklaracji.:D
    Anonymous nie identyfikuje się z żadną opcją polityczną ale każda Operacja robiona przez Anonów (INDECT, ACTA, TrumanShow, Cannabis i pozostałe) dotyczyła właśnie polityki.
    Zbieranie podpisów pod wnioskiem o referendum w sprawie JOW jest inicjatywą społeczną, zwalczaną zawzięcie przez wszystkie partie polityczne ale także ona ma charakter polityczny.
    Nie ma działań apolitycznych, nawet zrezygnowanie z jakichkolwiek działań jest postawą polityczną.
  31. Anonymous Member

INDECT - nie wyszło
    ACTA - lolwut? wyszło
    TrumanShow - nie wyszło
    Cannabis - nie wyszło
    pozostałe - lol...

JOW też nie wyjdzie.
  32. Anonymous Member

Zresztą JOW to stricte polityczna inicjatywa i nie ma co tego porównywac do acta czy indect. Nie mam nic przeciwko temu, róbcie co chcecie to wasza sprawa ale Anonymous do polityki nie mieszajcie. Pamientajcie też, że nie reprezenutjecie Anonymous, nikt nie reprezentuje.

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins